İshak Paşa Sarayı olarak da bilinen İshak Paşa Sarayı, Türkiye'nin doğusunda, Ağrı ilinin Doğubeyazıt ilçesi yakınlarında bulunan tarihi bir saraydır.  Saray, 17. yüzyılda bölgenin Osmanlı valisi İshak Paşa tarafından yaptırılmıştır.

 1685 yılında Sultan II. Süleyman döneminde yapımına başlanan saray, 1784 yılında Sultan III.  Osmanlı, Fars ve Ermeni mimari tarzları.

 İshak Paşa Sarayı, İshak Paşa ve ailesinin ikametgahı olmasının yanı sıra bölgedeki idari ve siyasi faaliyetlerin merkezi olarak hizmet verecekti.  Saray, cami, harem, mutfak, ahır ve hamam olmak üzere birçok bölümden oluşuyordu.  Ana bina üç katlı ve 116 odalıydı.

 En parlak döneminde saray, Osmanlı mimarisinin bölgedeki en görkemli örneklerinden biri olarak kabul edildi.  Ancak saray 1847 yılındaki bir depremde hasar görmüş ve sonrasında uzun yıllar terk edilmiş.  Restorasyon çalışmalarına ancak 1950'li yıllarda başlanan saray, nihayet 1964 yılında müze olarak ziyarete açıldı.

 Bugün, İshak Paşa Sarayı, eşsiz mimarisine hayranlıkla bakmak ve büyüleyici tarihi hakkında bilgi edinmek için dünyanın her yerinden gelen ziyaretçileri çeken, bölgenin en popüler turistik yerlerinden biridir.  2010 yılında saray, kültürel ve tarihi bir dönüm noktası olarak önemini daha da vurgulayarak UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne eklendi.