Erişteli Yoğurt Çorbası için
Malzemeler
- 1 su bardağı nohut
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı et ya da tavuk suyu
- Tuz
- 1 su bardağı kepekli erişte
- 1 su bardağı light yoğurt
- 1 yemek kaşığı tam buğday unu
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Erişteli Yoğurt Çorbası
Nasıl Yapılır
- Nohutları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Üzerine su ekleyip 1 gece bekletin. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Su ve et suyunu kaynamaya bırakın. Tuz ve erişteleri ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. Nohutları ekleyin ve 15 dakika daha pişirin.
- Bir kasede yoğurt ve unu iyice karıştırın. Çorbanın suyundan 1 kepçe kadar ekleyerek çırpın ve bunu çorbaya yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
- 15 dakika pişirin. Ayrı bir tavada tereyağını eritip nane ile karıştırın ve çorbaya ekleyin.
- Yoğurt çorbasını, klasik köfte ve patates salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Erişteli Yoğurt Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarifte kullanacağınız yoğurdun ev yapımı veya süzme olmasına özen gösterin.
- Yoğurtlu karışımı mikser ile çırpın ve tencereye yavaş yavaş ekleyin. Böylece kesilmesini önleyebilirsiniz.
- Topaklanmalar oluşmaması için çorbayı sürekli karıştırın.
- Sosu, çorbayı servis edeceğiniz zaman hazırlayın ve ılık çorbanın üzerine dökün.
1 Porsiyon Erişteli Yoğurt Çorbası Kaç Kaloridir?
Bir kepçe erişteli yoğurt çorbası, yaklaşık 80 kaloridir. Kalsiyum, B vitamini ve fosfor değeri yüksek olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Bağışıklığı güçlendirmesi için, haftada bir kez tüketilmesi önerilir.
0 Yorumlar