Erişteli Yoğurt Çorbası için

Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı et ya da tavuk suyu
  • Tuz
  • 1 su bardağı kepekli erişte
  • 1 su bardağı light yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
Erişteli Yoğurt Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Nohutları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Üzerine su ekleyip 1 gece bekletin. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Su ve et suyunu kaynamaya bırakın. Tuz ve erişteleri ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. Nohutları ekleyin ve 15 dakika daha pişirin.
  3. Bir kasede yoğurt ve unu iyice karıştırın. Çorbanın suyundan 1 kepçe kadar ekleyerek çırpın ve bunu çorbaya yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
  4. 15 dakika pişirin. Ayrı bir tavada tereyağını eritip nane ile karıştırın ve çorbaya ekleyin.
  5. Yoğurt çorbasını, klasik köfte ve patates salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Erişteli Yoğurt Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte kullanacağınız yoğurdun ev yapımı veya süzme olmasına özen gösterin.
  2. Yoğurtlu karışımı mikser ile çırpın ve tencereye yavaş yavaş ekleyin. Böylece kesilmesini önleyebilirsiniz.
  3. Topaklanmalar oluşmaması için çorbayı sürekli karıştırın.
  4. Sosu, çorbayı servis edeceğiniz zaman hazırlayın ve ılık çorbanın üzerine dökün.

1 Porsiyon Erişteli Yoğurt Çorbası Kaç Kaloridir?

Bir kepçe erişteli yoğurt çorbası, yaklaşık 80 kaloridir. Kalsiyum, B vitamini ve fosfor değeri yüksek olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Bağışıklığı güçlendirmesi için, haftada bir kez tüketilmesi önerilir.